Tottenham jatkoon FA Cupissa – VAR ottelun jälkeen puheenaiheena

Tottenham murjoi Ykkössarjassa pelaavan Rochdalen FA Cupin viidennen kierroksen uusintaottelussa. Puoliajalle mentäessä ottelu oli vielä tasatilanteessa 1-1, mutta toisella puoliajalla kotijoukkue meni menojaan. Lopputulos 6-1 ei jättänyt mitään epäselvää joukkueiden paremmuudesta. Ottelussa nähdyt videotarkastukset herättivät kuitenkin erittäin paljon puhetta ottelun jälkeen.

Erik Lamela iski kotijoukkueelle maalin kuuden minuutin kohdalla, mutta maali hylättiin pitkään kestäneen videotarkastuksen jälkeen rikkeenä. Hämmentävää tilanteessa oli se, että Lamela ehti joukkuetovereidensa kanssa juhlia pitkään, ennen kuin tuli tieto videotarkastuksesta. Son Heung-min vei kotijoukkueen 23. minuutilla 1-0 johtoon. Hieman tämän jälkeen nähtiin uusi videotarkastusepisodi. Kieran Trippieriä rikottiin rangaistusalueen ulkopuolella, mutta pelaaja kaatui lopulta vasta rangaistusalueella. Tuomarilla meni sormi korvalle ja tilannetta tarkasteltiin videolta. Lopulta pello vietiin virheellisesti pilkulle. Son asettuu ampumaan rangaistuspotkua, mutta pysähtyy kesken vauhdin. Lopulta jatkaa matkaa ja laukoo pallon ohi Rochdalen maalivahdin. Tuomari hylkää maalin ja antaa Sonille keltaisen kortin. Peli jatkuu maalipotkulla. Luonnollisesti tilanne tarkastetaan ensin videolta.

Rochdale tasoitti ottelun 31. peliminuutilla ja näissä 1-1 numeroissa mentiin puoliajalle. Toisella puoliajalla Rochdale tuntui jääneen pukukoppiin. Fernando Llorente iski 47. minuutilla 2-1 osuman, jota tarkasteltiin jälleen videolta. Tällä kertaa maali oli selvä ja se hyväksyttiin ja 53. minuutilla Llorente iski toistamiseen. Llorente teki hattutempun ottelun 59. minuutilla ja sitten oli Sonin vuoro onnistua toistamiseen 65. peliminuutilla. Viimeisen maalin teki lisäajan kolmannella minuutilla Kyle Walker-Peters, joka pääsi vaihdosta kentällä ottelun lopussa.

Ottelussa oli erittäin huonot olosuhteet sankan lumisateen johdosta, mutta keleistä ja Tottenhamin hienosta voitosta huolimatta videotarkastukset olivat illan pääpuheenaihe. Muilta osin tarkastukset menivät oikein, mutta Trippierin kaatumisesta ei olisi pitänyt tuomita rangaistuspotkua, vaan ainoastaan vapaapotku rangaistusalueen rajalta. Tarkastukset kestivät aivan liian pitkään. Mikäli tekniikkaa halutaan käyttää jatkossa, on tarkastusten tapahduttava nopeammin.