Advertisement

Tottenhamille viime tilikaudelta ennätystulot

Tottenham Hotspur on julkistanut 30. kesäkuuta 2017 päättyneen eli viime kautta koskevan tilikauden tuloksen. Seuran tulot tilikaudelta olivat ennätyssuuret, yhteensä 306,3 miljoonaa puntaa. Kasvua kauden 2015-16 tulokseen oli peräti 46 prosenttia eli 96,5 miljoonaa puntaa.

Iso osa Tottenhamin, kuten muidenkin Valioliiga-seurojen tuloista tuli tv- ja mediarahoista. Yhteensä Tottenham sai mediatuloja viime kaudelta 149,8 miljoonaa puntaa. Mestarien liigan lohkovaiheeseen ja Eurooppa-liigan pudotuspeleihin osallistuminen toi puolestaan palkintorahoja ja yleisötuloja yhteensä 44,6 miljoonaa puntaa.

Tottenhamin taloudellinen tulos oli myös vahvasti voitollinen. Verojen ja korkojen jälkeen seuran tulos viime kaudelta jäi voitolliseksi 41,2 miljoonaa puntaa, mikä puolestaan on yli kahdeksan miljoonan punnan korotus edelliseen kauteen.

Kun Tottenhamin uusi stadion (kuva rakennustyömaalta) on valmistumassa ensi kauden alussa, on seuran puheenjohtaja Daniel Levy syystäkin innoissaan seuran näkymistä.

”Valtavat määrät taloudellisia ja inhimillisiä panostuksia ovat saaneet aikaan merkittävää edistystä pääomaprojekteissa, kun valmistumassa on sekä uusi stadion että parannuksia harjoituskeskukseen”, Levy sanoi Sky Sportsin mukaan. ”Seuran vartijoina olemme tietoisia tarpeesta varmistaa tasainen tulevaisuus sekä samalla hallita myös kasvu. Tämä on historiallista aikaa seuralle ja sen ympärillä on kasvava innostuksen tunne. Tulevat kuukaudet tarjoavat kuitenkin monia haasteita, kun stadionin rakennustöiden viimeistely ja sen avajaiset lähestyvät.”

Vaikka Tottenhamin jokainen kotiottelu viime kaudelta oli loppuunmyyty, yleisötulot putosivat edellisestä kaudesta noin kolmella miljoonalla punnalla. Syynä tähän on rakennustöiden aloittaminen, minkä johdosta osa White Hart Lanen katsomoista oli suljettuna.

Tottenhamin mukaan ensi kauden kausikorttien jonotuslistalla on kuitenkin jo yli 62 tuhatta nimeä, joten uudelle stadionille oli tarvetta ja se tulee hyvin otolliseen aikaan. Tottenhamin uuden stadionin suunniteltu yleisökapasiteetti on 62 062 katsojaa.