Advertisement

Tulikuuma Mohamed Salah valittiin PFA:n vuoden pelaajaksi

Pelaajayhdistys PFA palkitsi myöhään sunnuntai-iltana vuoden parhaan pelaajan.

Valioliigan vuoden parhaaksi pelaajaksi valittiin itseoikeutetusti sensaatiomaisen debyyttikauden pelannut Liverpool-hyökkääjä Mohamed Salah.

Salah siirtyi viime kesänä AS Romasta liverpoolilaisseuran riveihin ja kausi on sujunut yli odotusten. Liverpool on selvittänyt tiensä Mestarien liigassa jo välieriin asti ja Valioliigassa tällä hetkellä kolmantena oleva joukkue on noussut kertaheitolla takaisin huipulle.

Salah on muodostanut Euroopan vaarallisimman hyökkäystrion yhdessä Roberto Firminon ja Sadio Manen kanssa. Egyptiläinen hyökkääjä on osunut kauden aikana maalipuiden väliin Valioliigassa peräti 31 kertaa. Salah jakaa jo tällä hetkellä yhden kauden maaliennätystä Valioliigassa yhdessä Alan Shearerin, Luis Suarezin ja Cristiano Ronaldon kanssa ja onkin vain ajankysymys, milloin egyptiläinen ottaa ennätyksen omiin nimiinsä. Liverpoolilla on vielä kolme liigaottelua pelaamatta, joten olisi melkoinen ihme, ellei huippuvireinen Salah ainakin vielä kertaalleen maalipuiden väliin osuisi.

Salah on huiman maalimääränsä lisäksi antanut peräti yhdeksän maaliin johtanutta syöttöä, joten omaan pussiin egyptiläinen ei ole pelannut.

Valioliigan maalikuninkuuden lisäksi Salah taistelee myös Kultaisesta kengästä. Palkinto myönnetään Euroopan pääsarjojen parhaalle maalintekijälle.

Salah johtaa myös tuota tilastoa tällä hetkellä 31 maalillaan. Lähimmät uhkaajat ovat FC Barcelonan argentiinalainen supertähti Lionel Messi (29 maalia, 5 peliä jäljellä) ja Laziota edustava italialaishyökkääjä Ciro Immobile (29 maalia, 4 peliä jäljellä).

Mohamed Salahin kaudesta voi tulla vielä varsinainen jättipotti, sillä jos Liverpool onnistuu voittamaan egyptiläisen johdolla Mestarien liigan, olisi Salahilla täydet saumat voittaa myös Kultainen pallo. Se toki vaatisi myös sitä, että Messin Argentiina tai Ronaldon Portugali ei voittaisi kesällä jalkapallon MM-kultaa.