Advertisement

Valioliigan huippumanagerin yllättävä paljastus – haluaisi tulevaisuudessa valmentaa Englannin maajoukkuetta

Tottenham Hotspurin argentiinalaismanageri Mauricio Pochettino paljasti, että hän haluaisi tulevaisuudessa valmentaa Englannin maajoukkuetta, kertoo Daily Mail.

Loistavaa työtä Spursin managerina tehnyt 45-vuotias Pochettino saapui Englantiin ja Valioliigaan vuonna 2012, kun hänet nimettiin Southamptonin manageriksi. Jo seuraavalla kaudella Tottenham nappasi argentiinalaisvalmentajan leiriinsä, ja Pochettino onkin nostanut lyhyessä ajassa Spursin yhdeksi Valioliigan suurimmaksi mestaruuskandidaatiksi.

Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy haluaisi Pochettinon jatkavan uraansa Tottenhamissa, ja toivoo, että argentiinalaisesta tulisi seuran oma Sir Alex Ferguson.

Ferguson valmensi Manchester Unitedia 26 vuotta ja voitti seuran peräsimessä muun muassa 13 Valioliigan mestaruutta, kaksi Mestarien liigan titteliä ja useita eri Cup-pokaaleja. Skottivalmentaja jäi kauden 2012-2013 päätteeksi eläkkeelle.

Pochettino ehti jo leikitellä ajatuksella Englannin valmentamisesta.

– Jos tulen joskus siirtymään kansainvälisen valmentamisen puolelle, nauttisin suuresti mahdollisuudesta valmentaa Englannin maajoukkuetta.

– Olen kuullut, että minua on harkittu siihen tehtävään ennenkin, mutta en tiedä onko niissä jutuissa mitään perää.

Argentiinalaisvalmentaja mainitsi myös syyn miksi hän haluaisi valmentaa juuri Englannin maajoukkuetta, ja miksi hän olisi oikea mies tehtävään.

– Pääsisin yhdistämään voimani monien vanhojen tuttujen kanssa. Viimeisestä 21 Englannin maajoukkueen debytantista 17 on pelannut alaisuudessani, Pochettino mainitsi.

Nähtäväksi jää päätyykö argentiinalainen vielä jonain päivänä Englannin maajoukkueen peräsimeen. Ehkä juuri Pochettino olisi se mies joka saisi karsintojen hyvät tulokset siirrettyä myös arvokisoihin. Englanti on voittanut jalkapallon MM-kisat viimeksi vuonna 1966. EM-kisojen paras sijoitus historian saatossa on pronssi vuodelta 1968.