Valioliigan suurseurat jatkoon Carabao Cupissa – neljännesvälieräparit arvottu

Keskiviikon Carabao Cupin ottelut eivät tarjonneet yllätyksiä vaan kaikki suurseurat raivasit tiensä 16 parhaan joukkoon.

Arsenal voitti kotiottelussaan ykkösliigaa pelaavan Doncasterin. Ottelun ainut maali syntyi ensimmäisen puoliajan puolivälin jälkeen, kun Alexis Sanchezin oiva pystysyöttö puolustuslinjan taakse löysi Theo Walcottin, jolla oli helpohko työ siirtää peliväline maaliin. Arsenal hallitsi selvästi pelitapahtumia ja joukkueella oli paikkoja useammankin maalin tekemiseen. Tänään kuitenkin yksikin maali riitti kotijoukkueelle ja näin ollen Gunners jatkaa neljännesvälieriin lukemin 1-0.

Chelsea puolestaan jyräsi mestaruussarjaa pelaavan Nottingham Forrestin yli Stamford Bridgellä luvuin 5-1. Blues-kannattajille riemun aihetta maalien lisäksi aiheutti Eden Hazardin paluu joukkueen avauskokoonpanoon. Ottelun suurin sankari oli kuitenkin belgialaishyökkääjä Michy Batshuayi, joka viimeisteli ottelussa hattutempun. Miehen toisesta osumasta suuri kunnia kuuluu kuitenkin maanmies Hazardille, jonka epäitsekkyys oli silmiä hivelevää.

Everton puolestaan isännöi Goodison Parkilla Valioliigasta viime kaudella pudonnutta Sunderlandia. Kotijoukkueen nuori englantilaishyökkääjä Dominic Calvert-Lewin aloitti maalinteon ensimmäisen puoliajan lopulla. Tästä ei Sunderland enää toipunut ja Everton menikin menojaan. Toisella puoliajalla Calvert-Lewin osui vielä toistamiseen ja vaihdosta kentälle tullut Oumar Niasse viimeisteli kauden ensimmäisessä pelaamassaan ottelussaan loppulukemat 3-0.

Burton Albion puolestaan saapui vierailemaan Old Traffordille Manchester Unitedin vieraaksi. Hallitseva Carabao Cupin mestari Manchester United ei antanut vierailijoille armoa ja ratkaisikin ottelun jo heti alussa. Kotijoukkueen nuori tähtihyökkääjä Marcus Rashford viimeisteli kaksi maalia 17.minuuttiin ja peli oli ohi. Jesse Lingardin onnekas pomppumaali 36.peliminuutilla katkaisi lopullisesti Burtonin pyristelyn ottelussa. Toisella puoliajalla molemmat joukkueet osuivat vielä kertaalleen. Anthony Martial viimeisteli Unitedin neljännen maalin ja aivan ottelun viime sekunneilla Lloyd Dyerin maalinedus ruuhkasta syntynyt lohtumaali sinetöi pelin loppulukemiksi 4-1. Avauskokoonpanoon valitut Sergio Romero ja Michael Carrick sekä vaihdosta kentälle tulleet Scott McTominay, Joel Pereira sekä loukkaantumisesta toipunut Luke Shaw saivat plakkariinsa kauden avausminuutit. Jose Mourinho antoi samassa ottelussa sekä kakkos- että kolmosmaalivahdilleen peliaikaa. Pereira vaihdettiin Romeron tilalle 78.peliminuutilla.

Kierroksen viimeisessä ottelussa West Bromwich Albion sai vieraakseen hurjassa vireessä olevan Manchester Cityn. Ottelu oli ennakkoasetelmista huolimatta kuitenkin hyvin tasainen vaikka vierasjoukkueen laitahyökkääjä Leroy Sane onnistuikin maalinteossa jo ottelun kolmannella peliminuutilla. WBA kuitenkin tasoitti ottelun 71.peliminuutilla. Kieran Gibbsin antama kulmapotku tavoitti Claudio Yacobin, joka viimeisteli lähietäisyydeltä lukemat tasoihin. Kotijoukkueen riemua ei kuitenkaan kauan kestänyt, kun vierasjoukkueen sankariksi noussut Leroy Sane siirsi vierailijat jälleen johtoon upealla maalilla. West Bromwichin loppurynnistyksestä huolimatta Manchester City jatkaa 16 parhaan joukkoon niukalla 1-2 -vierasvoitolla.

İlkay Gündoğanin epäonni jatkuu. Kuva: alloverpress.fi

Manchester Citylle ottelusta tuli myös jobinpostia, kun paluun avauskokoonpanoon tehneen İlkay Gündoğanin nilkka taittui pahan näköisesti ja mies jouduttiin ottamaan vaihtoon toisella puoliajalla. Saksalainen oli juuri kuntounut aiemmasta vammastaan jonka vuoksi keskikenttäpelaaja joutui olemaan lähes yhdeksän kuukautta sivussa. Pep Guardiola kuitenkin totesi ottelun jälkeen haastattelussa ettei kyseessä pitäisi olla kovin vakava vamma. Pep uskoi saksalaisen keskikenttämiehen selviävän pahalta näyttäneestä tilanteesta noin kuukauden huililla.

Otteluiden jälkeen arvottiin myös neljännesvälieräparit, jotka ovat seuraavanlaiset: