Advertisement

Voodoo-viesti belgialaisen tähtipelaajan siirron takana

Jalkapallon siirtomaailma on menossa erittäin kummalliseen suuntaan, etenkin jos Evertonin suurinta omistajaa Farhad Moshiria on uskominen koskien Romelu Lukakun siirtoa pois seurasta. Moshiri kertoo Lukakun olleen erittäin lähellä jatkosopimusta seuran kanssa ennen kuin pelaaja päättikin yllättäen lähteä Manchester Unitediin. Lukakun saamaa Voodoo-viesti oli Moshirin mukaan Lukakun pään kääntänyt tekijä.

”Tarjosimme hänelle parempaa sopimusta kuin Chelsea, hänen agenttinsa tuli Finch Farmille ja oli valmis allekirjoittamaan sopimuksen”, Moshiri kertoo Evertonin vuosikokouksessa.

”Toimitusjohtaja Robert Elstone oli paikalla ja ulkona oli reporttereita odottamassa. Kaikki oli valmiina.”

”Sitten Lukaku soitti äidilleen.”

Tuon puhelun jälkeen Lukaku kertoi saaneensa Voodoo-viestin, joka kehotti häntä siirtymään Chelseaan. Näin ollen jatkosopimusta ei Evertonin kanssa syntynyt, vaikka Everton tarjosi Moshirin mukaan Lukakulle uskomattoman määrän rahaa uuden sopimuksen myötä.

Lukaku ei loppujen lopulta päätynyt kuitenkaan Chelseaan, vaan siirtyi Old Traffordille Manchester Unitedin väreihin 75 miljoonalla punnalla.

”Tuhlasin kaksi kesää yrittäessäni saada häntä jäämään. Ensimmäisenä kesänä onnistuimme pitämään hänet. Toisena kesänä tarjosimme parempaa sopimusta kuin Chelsea. Mitä ikinä he tarjosivatkaan, me pystyimme vastaamaan. Hän ei vain yksinkertaisesti halunnut jäädä”, Moshiri jatkoi.