WBA:lle hieno nousu Liverpoolia vastaan – putoaminen siitä huolimatta todennäköistä

West Bromwich isännöi Liverpoolia Valioliigassa. Joukkueen tilanne sarjataulukon hännillä alkaa käydä jo todella lohduttomaksi. Joukkue onnistui nousemaan Liverpoolia vastaan hyvin vaikeasta tilanteesta tasoihin, mutta tulos ei luultavasti tule seuralle riittämään. Joukkueella on tasapelin myötä eroa Swanseaan kahdeksan pistettä. Joukkueella on jäljellä enää vain kolme ottelua, joista tarjolla on yhdeksän pistettä. Jos Swansea ottaa omista otteluista yhdenkin voiton, peli on WBA:n kannalta ohi. Vastaavasti WBA:n on voitettava kaikki jäljellä olevat ottelunsa.

Vieraissa pelannut Liverpool meni ottelussa neljän minuutin kohdalla 1-0 johtoon. Vieraiden 2-0 osuma nähtiin 72. minuutilla, kun Mohamed Salah paransi osakkeitaan Valioliigan maalipörssin kärjessä. Samalla Salah on maalillaan askeleen lähempänä Kultaisen kengän voittamista. WBA ei kuitenkaan lannistunut. 79. minuutilla joukkue teki kavennusosuman Jake Livermoren toimesta. Salomon Rondon tasoitti ottelun 88. minuutilla.

Joukkue olisi tarvinnut ottelusta kuitenkin täyden pistepotin pitääkseen säilymishaaveitaan edes jossain määrin elossa. Teoriassa kaikki on mahdollista edelleen, mutta hyvin epätodennäköiseltä joukkueen säilyminen tällä hetkellä vaikuttaa.

WBA kohtaa sarjassa vielä Newcastlen, Tottenhamin sekä Crystal Palacen.