Wenger antaa kehuja pelaajilleen nopeasta sopetumisesta tekonurmeen

Arsenal pelaisi eilen vahvan ottelun Östersunds FK:n vieraana Eurooppa-liigan jatkopeleissä. Arsenalin 0-3 voittoon päättynyt ottelu pelattiin kylmissä oloissa tekonurmialustalla, joka ei ole Pohjois-Lontoolaisille kovin tuttu alusta. Muutenkin pienellä pakkasella pelattaessa, tekonurmi voi muuttua todella liukkaaksi ja pallon hallinta vaikeutuu huomattavasti. Alusta ei kuitenkaan tuottanut Arsenalin pelaajille suurempia haasteita.

”Mielestäni he sopeutuivat kenttään melko hyvin”, joukkueen manageri Arsene Wenger kertoi ottelun jälkeen.

”Östersunds oli ehkä hieman varovainen ottelun alussa ja saimme sitä kautta edun. Mielestäni 2-0 tilanteessa puoliajan jälkeen oli tärkeää, ettemme päästäisi maalia ja voittaisimme toisen puoliajan.”

”Alussa oli riskinä se, etten tiennyt kuinka kova kenttä olisi pelaajillemme.”

”Ainoa riski olivat mahdolliset loukkaantumiset. Olen iloinen, ettei meillä ollut ongelmia ja kenttäkin oli aika hyvä.”

Viikonloppuna pelataan FA Cupin otteluita joten, Arsenalin seuraava ottelu on jälleen Östersundsia vastaan. Ottelu pelataan viikon päästä torstaina Emiratesilla, jolloin lähtökohdat Arsenalin kannalta ovat hyvät. 3-0 johto kotiottelussa antaa Wengerille mahdollisuuden myös kokoonpanomuutoksiin. Tuossa ottelussa Wenger tulee varmasti kierrättämään pelaajia, sillä joukkue kohtaa kolme päivää myöhemmin Manchester Unitedin Carabao Cupin finaalissa Wembleyllä.