Advertisement

West Bromin säilymistaisteluun apuja sairastuvalta

West Bromwich Albionin kausi on hyvin lähellä päättyä katastrofiin. Siitä huolimatta, että seura on käyttänyt pelaajiin ennätysmäärän rahaa, on West Brom tällä hetkellä Valioliigan viimeisenä. Matkaa säilymiseen on peräti kymmenen pistettä. Viime aikojen vire ei anna kannattajille paljon aihetta toivoon. West Brom on hävinnyt kaikissa kilpailuissa kahdeksan ottelua putkeen.

Ehkä pienen toivonkipinän antaa kuitenkin pitkien loukkaantumisten jäljiltä pian paluun sairastuvalta kokoonpanoon tekevä hyökkyspään kaksikko, Daniel Sturridge ja Nacer Chadli.

Sturridge siirtyi Liverpoolista lainalle West Bromiin tammikuun lopulla. Hän ehti kuitenkin pelata vain kolmessa ottelussa yhteensä alle 80 minuuttia, ennen kuin loukkasi takareitensä Chelseaa vastaan helmikuun alkupuolella. Nyt Sturridgen kerrotaan olevan pelikunnossa noin kymmenen päivän päästä. Mahdollinen paluu hänelle voisi olla huhtikuun seitsemäntenä päivänä pelattava Valioliiga-ottelu Swanseaa vastaan. Sturridgelta odotettiin erityisesti maaleja hänen siirtyessään takaisin synnyinseudulleen, ja niitä todella loppukaudella tarvitaan.

Chadlin koko kausi puolestaan on ollut loukkaantumisten värittämä. Hän palasi kesällä kärsitystä vammasta lokakuussa ja ehti pelata kaksi ottelua ennen uutta loukkaantumista. Seuraava paluu koitti joulukuussa Stokea vastaan, mutta laituri loukkasi siinä ottelussa reitensä ja on ollut sivussa siitä lähtien. Hän saattaa kuitenkin olla valmis palaamaan kokoonpanoon jo lauantain kotiotteluun Burnleyä vastaan. Chadli voisi tuoda West Bromin otteisiin lisää kipeästi kaivattua luovuutta.

Molemmat pelaajat haluavat varmasti loppukauden aikana taistella Valioliigassa säilymisen lisäksi myös MM-kisapaikkojensa puolesta. Sturridge on pelannut Englannin maajoukkueessa viimeksi Liettuaa vastaan lokakuussa, mutta Englannin vaihtoehdot keskushyökkääjäksi Harry Kanen jälkeen ovat kaikki enemmän tai vähemmän kysymysmerkkejä.

Chadli oli avauskokoonpanossa Belgian marraskuun harjoitusotteluissa Meksikoa ja Japania vastaan. Hän on saanut valmentaja Roberto Martinezilta paljon luottoa ja kunnossa pysyessään sekä West Bromissa peliaikaa saadessaan voi varmasti kokea mahdollisuutensa hyväksi.