Advertisement

West Hamin ottelussa riehuneille faneille elinikäinen porttikielto

West Hamin viime viikonlopun kotiottelu Valioliigassa Burnleyä vastaan ei ollut millään tasolla kaunista katseltavaa. Kotijoukkue hävisi ottelun selkein lukemin 3-0. Lisäksi ottelua varjostivat useat järjestyshäiriöt. Katsomosta juoksi kannattajia kentälle ottelun aikana peräti neljään eri otteeseen. Sadat kannattajat myös kerääntyivät West Hamin johtoportaan aition alle osoittamaan mieltään. Mielenosoitus ei pysynyt rauhallisena, vaan West Hamin osaomistaja David Sullivan sai osuman alhaalta heitetystä kolikosta ja joutui poistumaan pelistä.

Nyt ottelussa riehuneille katsojille on kuitenkin tiedossa tuntuva rangaistus. West Ham julkaisi tänään keskiviikkona tiedotteen, jossa ilmoitettiin kaikkien syyllisiksi todettujen saavan elinikäisen porttikiellon kaikkiin West Hamin otteluihin.

”Valioliiga-ottelu Burnleyä vastaan 10. maaliskuuta toista puoliaikaa haitanneiden tapahtumien jälkeen seura suorittaa täyden ja kattavan tutkinnan ja on pitänyt liudan hätäkokouksia London Stadiumin sidosryhmien kanssa”, tiedotteessa sanottiin. ”Jokainen syylliseksi havaittu henkilö saa elinikäisen porttikiellon kaikkiin West Hamin otteluihin kotona tai vieraissa. Lisäksi seura aikoo pyytää oikeutta määräämään näille henkilöille porttikiellon estääkseen heitä käymästä missään jalkapallo-otteluissa tulevaisuudessa. West Ham Unitedilla on nollatoleranssi mitä tahansa tämän tyyppistä käytöstä vastaan ja kaikkien kannattajien turvallisuus on aina seuran ensimmäinen prioriteetti.”

London Stadiumin nykyaikaisen valvontajärjestelmän myötä rikkeisiin syyllistyneiden tunnistamisen ei pitäisi olla liian vaikeaa.

West Ham on hävinnyt Valioliigassa kolme ottelua putkeen ja on sarjataulukossa sijalla 16 kolme pistettä putoamisviivan yläpuolella.