Advertisement

Winston Reid loppukauden sivussa

West Ham joutuu tulemaan koko loppukauden toimeen ilman luottopuolustajaansa Winston Reidia. Uusiseelantilainen Reid loukkasi polvensa viime viikonlopun Valioliiga-ottelussa Swanseaa vastaan. Polvi vääntyi sen verran pahasti, että Reidia ei enää tämän kauden aikana pelikentillä nähdä.

29-vuotias Reid vakuutti Uuden-Seelannin paidassa vuoden 2010 MM-kisoissa sen verran, että West Ham osti hänet tanskalaisesta FC Midtjyllandista samana kesänä. Ensimmäinen kausi meni totutellessa Englannin Valioliigan vauhtiin, mutta siitä lähtien mies on ollut tärkeä pelaaja West Hamin takalinjoilla. Tällä kaudella Reid pelasi 18 ottelua West Hamin keskuspuolustuksessa. Hän kantoi myös kapteeninnauhaa käsivarressaan kun varsinainen kapteeni Mark Noble oli sivussa. Reid oli jo aiemmin tänä vuonna sivussa useammasta ottelusta nivusvamman vuoksi.

Uutinen on huono West Hamille, jonka puolustus on muutenkin ollut ongelmissa tällä kaudella. Joukkue on onnistunut pitämään maalinsa puhtaana vain kerran viimeisissä kahdessatoista ottelussa Valioliigassa. Reidin lisäksi oikea puolustaja Sam Byram loukkaantui samassa ottelussa. Hänen nilkkavammansa saattaa pitää myös hänet loppukauden sivussa.

West Hamin pitäisi kuitenkin saada ensi viikonloppun otteluun Burnleyä vastaan puolustuksesnsa pelaajia myös takaisin sairastuvalta. Flunssan takia viime viikonloppuna sivussa ollut Angelo Ogbonna on tervehtynyt ja taas mukana. James Collins oli sivussa pienen takareisivamman vuoksi, mutta hänkin saattaa olla taas pelikunnossa.