AFC Bournemouth – Middlesbrough 4-0 (2-0)

Joshua King 2’

Benik Afobe 16’

Marc Pugh 65’

Charlie Daniels 70’

Toiseksi viimeisenä viillettävä Middlesbroughin unelma ensikauden valioliigapeleistä otti kovan takaiskun AFC Bournemouthin jyrätessä Vitality Stadiumilla pelatun kamppailun nimiinsä numeroin 4-0.

Häntäpään elintärkeässä ottelussa ei kauaa avausmaalia odotettu Joshua Kingin avatessa maalitilit jo toisella peliminuutilla. Marc Pughin ja Charlie Danielsin seinäpeli vasemmalla laidalla avasi Pughille mahdollisuuden toimittaa pelivälinettä maalille, josta norjalaistähti teki jo peräti 11 maalinsa vuonna 2017. Tulikuumaan vireeseen päässyt King on tämän vuoden kolmanneksi paras maalintekijä Valioliigassa, kun parempiin lukemiin on päässyt ainoastaan Romelu Lukaku (14 tehtyä maalia) sekä Harry Kane (12 maalia).

Joshua King ja Benik Afobe kirjasivat maalin mieheen. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelun 16. peliminuutilla Bournemouth iski toistamiseen Middlesbroughin puolustuksen sössiessä omassa päädyssään. Harry Arter onnistui painostamaan pallon itsellensä Adam Claytonilta juuri kuudentoistarajan ulkopuolella, josta hän toimitti pallon Benik Afobelle, jolla oli helppo työ tuikata lukemat 2-0. Middlesbroughin heikko esitys sai jatkoa vain pari minuuttia myöhemmin Gaston Ramirezin toisen keltaisen kortin ja täten ulosajon myötä, ja pokkasi ottelun 16. minuutilla itselleen ei-niin-halutun tittelin nimiinsä, hankkiessa itselleen Valioliigan nopeimman ulosajon sitten vuoden 2014.

Vajaamiehistöllä melkein 70 minuuttia pelannut Middlesbrough ei pystynyt laittamaan Bournemouthille kampoihin. Ottelun 65. minuutilla kotijoukkue jatkoi maalitehtailua Marc Pughin leikatessa sisään vasemmalta laidaltaan upottaen pallon Brad Guzanin vartioiman maalin takakulmaan. Viisi minuuttia tästä Charlie Daniels laukoi ottelun loppulukemat 4-0 hienon yksilösuorituksen myötä, Harry Fraserin pelattua vapaapotkun lyhyenä rangaistusalueen ulkopuolella.

Bournemouth on nyt kerännyt itsellensä 38 pistettä, joka riittää 13. sijalle kun jäljellä on enää vaivaiset neljä ottelua. Middlesbrough majailee toiseksi viimeisenä, eron putoamisviivan paremmalle puolelle ollessa jo yhdeksässä pisteessä. Molemmat joukkueet kohtaavat sarjajumbo Sunderlandin seuraavissa otteluissaan, Middlesbrough keskiviikkona ja Bournemouth lauantaina.

Hull City – Watford 2-0 (0-0)

Lazar Markovic 62’

Sam Clucas 71’

Ottelu päättyi kotijoukkueen upeaan taisteluvoittoon Watfordin kontatessa vajaamiehisen Hull Cityn edessä, hävitessä ottelun numeroin 2-0. Hull Citylle pisteet olivat elintärkeät putoamiskamppailun käydessä kuumana, eikä Watford pystynyt hätyyttelemään tiikereitä KCOM Stadiumilla 65 ylivoimaminuutista huolimatta.

Hull Citylle ennustettiin synkkää loppuiltaa Oumar Niassen nähdessä punasta hieman kiistanalaisessa tilanteessa, jossa hyökkääjä ilman muuta hyppäsi tilanteeseen nappulat edellä. Jonkun mielestä suora ulosajo oli ylireagoimista kyseisessä tilanteessa, mutta Robert Madleyn nostama punainen kortti ei missään nimessä ollut huutava vääryys.

Watford aloittikin painostamalla läpi ensimmäisen jakson mutta Eldin Jakupovic näytti parasta osaamistaan pitäessä maalin puhtaana. Jakson hienoin torjunta nähtiin kulmatilanteessa, jossa Sebastian Prödl pääsi puskemaan, mutta kotijoukkueen maalivahti todisti olevansa hereillä.

Sam Clucas maalasi yhden kauden hienoimmista maaleista. Kuva: Alloverpress.fi

Toisella jaksolla Hull City shokeerasi Watfordin miehistöä ottamalla johtoaseman pelin 65. minuutilla, nopean vastahyökkäyksen seurauksena. Nopea hyökkäys loppui Kamil Grosickin tarkkaan keskitykseen sekä Lazar Markovicin puskuun. Ensimmäinen yritys tärisytti ylähirttä, mutta Markovic oli hereillä paluupallossa ja pystyi täten huudattamaan kotiyleisöä 1-0 maalillaan. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin kotijoukkue yllätti toistamiseen, Sam Clucaksen järkyttävällä laukauksella. Kulmatilanteen purkupallo löysi tiensä viitisen metriä rangaistusalueen ulkopuolella partioineelle Clucakselle, jonka laukaus takayläkulmaan tarjosi katsojille yhden kauden hienoimmista maaleista. Maalin ja kotiyleisön riemun voi nauttia alta.

Marco Silvan otettua ohjat käsiinsä Hull City luotsina joukkueen kotivire on ollut jäätävän hyvä, joukkueen kerättyä jopa 19 pistettä kotonaan. Ainoastaan Everton ja Tottenham (21 pistettä) on onnistunut keräämään enemmän pisteitä kotistadionillaan. Voiton myötä Hull City on kerännyt 33 pistettä ja paranteli tilannettaan Valioliigan 17. sijalla, vaikka Swansea City hengittää niskaan ainoastaan kahden pisteen päässä. Watford majailee 10. sijalla, kun pisteitä on kasassa 40. Hull City jatkaa otteluitaan Southamptonin vieraana lauantaina, Watfordin isännöidessä Liverpoolia ensi viikon maanantaina.

Swansea City – Stoke City 2-0 (1-0)

Fernando Llorente 10’

Tom Carroll 70’

Swansea onnistui katkaisemaan kuuden ottelun voitottoman putkensa viedessä täyden pistepotin kotonaan Stoke Cityä vastaan. Joukkue piti voiton myötä eron putoamisviivan paremmalla puolella majailevaan Hull Cityyn ainoastaan kahdessa pisteessä.

Ennen ottelua Swansea City ei ollut onnistunut maalinteossa viimeisessä kahdessa ottelussaan, mutta Fernando Llorente tarjosi kotijoukkueelle vapauttavan alun puskiessaan ottelun avausmaalin jo 10. peliminuutin jälkeen. Maali nähtiin Gylfi Sigurdssonin kulmapotkusta, johon espanjalaishyökkääjä nousi kaikkein korkeimmalle ohjaten pallon maalin takakulmaan.

Vierasjoukkueella oli suuria vaikeuksia päästä otteluun mukaan, eikä hyökkäyssuuntainen peli kulkenut toivotulla tavalla, mutta onnistui pelin edetessä luomaan hyviäkin tilanteita kotijoukkueen maalille. Vierasjoukkueen ensimmäiset hyvät tilanteen siunaantuivat Saido Berahinolle, joka yhä tavoittelee ensimmäistä maalia Stoke Cityn paidassa, mutta hyökkääjän ruuti näyttää yhä olevan vähintään kosteaa.

Fernando Llorente avasi Swansean maalitilin. Kuva: Alloverpress.fi

Ottelun 65. minuutilla Xherdan Shaqiri oli laukomassa Stoke Cityä tasoihin, mutta Frederico Fernandez ryntäsi tilanteeseen kaataen sveitsiläisen sääntöjen vastaisesti rangaistuspotkun merkiksi. Joukkueen luottohyökkääjä Marko Arnautovic astui laukomaan rangaistuspotkua, mutta kuti liehui reilusti yli maalin. Vain minuutteja tästä ja Swansea rokotti. Tom Carroll päätti kokeilla tuuriaan noin 25 metristä, laukauksen ottaessa onnekkaan kimmokkeen Joe Allenista ja suuntautui täten yli maalivahti Jack Butlandin.

Swansea otti elintärkeän pistepotin ja askeleen lähemmäs ensi kauden valioliigapelejä. Swansea jatkaa kuitenkin putoamisviivan väärällä puolella, kahden pisteen päässä Hull Citystä. Stoke City jatkaa turvallisesti 11. sijalla. Stoke kohtaa ensi ottelussa West Ham Unitedin kotonaan lauantaina, Swansean matkustaessa Old Traffordille sitä seuraavana päivänä.

West Ham United – Everton 0-0 (0-0)

West Ham United sekä Everton saivat molemmat tyytyä pisteidenjakoon hyvin vaisussa ja maalittomassa ottelussa. Everton menetti tuntuvat kaksi pistettä joukkueen havitellessa europelejä ensi kaudeksi.

Vierasjoukkue Evertonilla oli todella hiljainen ilta, eikä onnistunut laukomaan West Hamin maalia kohti kertaakaan. Ottelu olisi tosin voinut saada aivan erilaisen käänteen, kun maalivahti Adrián oli töpeksiä hänelle heitetyn rajaheiton kanssa. Romelu Lukaku oli kärppänä painostamassa maalivahtia, joka ratkaisevalla hetkellä kuitenkin onnistui saamaan pallon haltuunsa.

West Ham ei myöskään maalipaikoilla juhlinut, ja 15 laukauksesta ainoastaan kolme suuntautui maalia kohti. Manuel Lanzinilla oli joukkueen paras mahdollisuus löytäessään irtopallon rangaistuspilkun tuntumalta, mutta Phil Jagielka pelasi tilanteessa uhrautuvasti päästessä kasvoillansa pallon ja maalin väliin.

Everton siirtyi tuloksen myötä kuudennelle sijalle ohi Arsenalin, jolla kuitenkin on kolme ottelua vähemän pelattuna. West Ham majailee 38 pisteellään sijalla 14, kun lauantaina vastaan asettuu Stoke City. Everton puolestaan isännöi sarjajohtaja Chelseaa sunnuntaina.

Burnley – Manchester United 0-2 (0-2)

Anthony Martial 21’

Wayne Rooney 39’

Manchester United otti askeleen lähemmäksi neljän parhaan joukkoon sijoittumista kaataessaan Burnleyn Turf Moorilla 0-2 lukemin.

Wayne Rooneylle annettiin paikka joukkueensa avauskokoonpanossa toisen kerran tällä kaudella, ja oli heti ottelun ensimmäisen kymmenisen aikana viemässä vierasjoukkuetta johtoon, mutta Tom Heaton otti tilanteessa pidemmän korren. Parisen minuuttia tästä, ja Maroune Fellainilla oli oma paikkansa puskea Manchester United johtoon, mutta Heaton oli jälleen mies paikallaan.

Ottelun 20. minuutilla Manchester United pyrähti nopeaan vastaiskuun Burnleyn kulmapotkun jälkitilanteesta. Anthony Martialin kuljettaessa palloa keskikaistaa pitkin Ander Herrera nousi oikealle laidalle. Martialin lainatessa palloa Herreralle, espanjalainen palautti pelivälineen tarkalla syötöllä puolustuslinjan taakse, mistä ranskalaishyökkääjä viimeisteli lukemat 0-1.

Stephen Ward ei onnistunut pitämään Wayne Rooneyn viimeistelyä maaliviivan oikealla puolella. Kuva: Alloverpress.fi

Ensimmäisen jakson loppupuolella Manchester Unitedin kapteeni Wayne Rooney pääsi maalinteon makuun ensimmäisen kerran sitten tammikuun. Paul Pogban vapauttaessa Martialin puolittaiseen läpiajoon vasemmalta puolella, Rooney seurasi tilanteen loppuun asti ja onnistui tuikkaamaan Martialin laukauksesta tulleen irtopallon maaliin. Parisen minuuttia ennen ensimmäisen jakson loppuvihellystä Andre Graylla oli mahdollisuus kaventaa ottelua, mutta laukaus suuntautui lopulta kimmokkeen kautta ohi maalin.

Toisella puoliajalla ottelun tempo laski olemattomiin, eikä vierasjoukkue hakenut maalipaikoille yhtä hanakasti kuin ensimmäisellä jaksolla. Enemmän puolustusvoittoista peliä pelannut Manchester United onnistui täten pitämään Burnleyn pois vaarallisilta maalipaikoilta, joka lopulta jäi ilman yhtään laukausta kohti maalia, toista kertaa seuran historian aikana.

Manchester United on täten ainoastaan pisteen paikallisvastustaja Manchester Cityä perässä, joukkueiden kohdatessa toisensa todellisessa torstain trillerissä. Burnley ei ole onnistunut voittamaan kuin yhden pelin viimeisestä yhdestätoista, ja on täten pudonnut vain viiden pisteen päähän putoamisrajasta. Burnley matkaa tulikuuman Crystal Palacen vieraaksi lauantaisessa ottelussaan.

Liverpool – Crystal Palace 1-2 (1-1)

Philippe Coutinho 24’               Christian Benteke 42’, 74’

Christian Benteke maalasi kahdesti entistä joukkuettansa vastaan auttaessaan Crystal Palacen takaa-ajoasemasta rinnalle ja ohi. Voitto nostaa Crystal Palacen ainakin hetkellisesti turvaan putoamistaistelusta, Liverpoolin Mestarien liiga -toivon ottaessa kovan takaiskun.

Ottelun 20. minuutilla Benteke näytti kyntensä ja osoitti olevansa kovalla pelipäällä, ensin taituroidessaan parin Liverpoolin pelaajan läpi ja tämän jälkeen lähettäessä laukauksen kohti Simon Mignoletia, mutta kuti suuntautui lopulta ohi maalikehikon. Pari minuuttia tästä Liverpool siirtyi johtoon Philippe Coutinhon upealla vapaapotkumaalilla. Coutinhon kierteinen pallo löysi millintarkasti Wayne Henneseyn vartioimaan etukulmaan, eikä jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia torjuntaan.

Juuri ennen ensimmäisen jakson päätösvihellystä Crystal Palace nousi tasoihin. Joel Wardin pitkä pallo löysi Yohan Cabayen, jonka jatko puolestaan löysi vartioimattoman Benteken keskeltä, joka viimeisteli kliinisen osuman ohi Mignoletin.

Christian Benteke hiljensi entisen kotiyleisönsä kahdella maalillaan. Kuva: Alloverpress.fi

Toisen jakson alussa Coutinholla oli oiva mahdollisuus viedä kotijoukkue uudestaan johtoon, päästessään kuljettamaan pallon aina rangaistusalueen sisään asti. Ratkaisun hetkillä brasilialaistähti kuitenkin hieman hätäili viimeistelynsä kanssa, ja James Tomkins sai täten kroppaansa väliin. Coutinhon epäonnistuminen tuli Liverpoolille kalliiksi, kun Benteke pääsi puskemaan illan toisensa. Crystal Palacen kulmapotku lähetettiin matalana, johon Roberto Firminon olisi pitänyt päästä väliin, mutta pallo livahti brasilialaisen jalkojen välistä, johon Benteke reagoi nopeiten viimeistellen loppulukemat 1-2.

Liverpool ei ottelun lopussa onnistunut rakentamaan sen vaarallisempia tilanteita, joten Sam Allardyce pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan Anfieldillä, 14. yrityksellään ja viidennellä joukkueellaan. Crystal Palacella on täten kasassa 38 pistettä ja nousi sijalle 12. Manchester Cityllä ja Manchester Unitedilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna, ja hengittävät niskaan kahden ja kolmen pisteen päässä Liverpoolista. Liverpoolin taival jatkuu ensi viikon maanantaina Watfordin vieraana, Crystal Palacen haastaessa Tottenhamin kotonaan keskiviikkona.